Emmahof is één van de locaties van Stichting Pro Senectute gesitueerd in Amsterdam Zuid. Hier wordt aan bewoners, veelal afkomstig uit de buurt, een zorgcontinuüm aangeboden van zelfstandig wonen tot volledig verzorgd en verpleegd wonen, met name voor bewoners met dementie.

GGH Architecten heeft een renovatie- en uitbreidingsplan gemaakt voor Emmahof. Het monumentale pand in de Concertgebouwbuurt krijgt een volledig nieuwe indeling met grotere individuele woonruimten voor de bewoners en een gemeenschappelijke woonruimte op de begane grond. Hierin zijn een diversiteit aan belevingsplekken opgenomen met een zitkamer rond de open haard, eetkamer met open keuken, bibliotheek, muziekkamer, kapper en spelkamer. De woonruimte is grotendeels georiënteerd op een besloten achtertuin waar de bewoners kunnen ruiken, voelen en kijken naar de bloeiende beplanting. Op het dak komt een uitbreiding met grotere woonunits.
De gebouwschil wordt volledig verduurzaamd. Hierbij wordt de oorspronkelijk raamindeling en detaillering weer teruggebracht.