Renovatie en uitbreiding nH Hotel Krasnapolsky Amsterdam

De opdracht was het Krasnapolsky te renoveren en uit te breiden. Er moet heel wat gebeuren om het prachtige, monumentale gebouw aan te passen aan de huidige maatstaven. Het doel van de renovatie: het beste 5-sterren-hotel van Amsterdam te worden.

Achtergrond Krasnapolsky
In 1870 startte Adolf Wilhelm Krasnapolsky een koffiehuis op de hoek van de Dam in Amsterdam. In 1879 liet hij daarnaast de Wintertuin bouwen en in 1883 een hotel. Sindsdien is het complex uitgegroeid tot het conglomeraat van gebouwen dat wij tegenwoordig kennen als hotel Krasnapolsky.

Kamers vergroten
Het vereiste formaat van de kamers was eind 19e eeuw veel kleiner dan wat we nu gewend zijn. Daarom worden de kamers vergroot en wordt het interieur vernieuwd. Daarnaast worden er kamers en suites bijgebouwd. Onder het hotel komt een nieuwe parkeergarage.

Gedifferentieerd horeca-aanbod
Er komt een gedifferentieerd aanbod, van eenvoudige lunchgelegenheid tot luxe-restaurant. Daarvoor worden de keukens en installaties vernieuwd en de horecavoorzieningen geherstructureerd. De Wintertuin wordt in oude luister hersteld.

Adres: Dam 9, 1012 JS Amsterdam
Opdrachtgever: nH Hotels

Omvang: 30.000 m2 BVO
Ontworpen in: 2008-2009