Skip to main content

KORTE GESCHIEDENIS

Onze grondlegger: Onno Greiner

Onno Greiner is de grondlegger van ons bureau. Hij was de zoon van architect Dick Greiner. Onno maakte in de jaren ’60 naam met 3 projecten:

  • Jeugdcentrum Het Zilveren Schor in Arnemuiden (een geschenk van het Koninklijk Huis aan de gemeenschap)
  • Jeugdpsychiatrisch centrum De Viersprong in Halsteren
  • Theater De Tamboer in Hoogeveen.

Hij legde hiermee de basis voor een groot aantal werken in binnen- en buitenland. Enerzijds voor theaters, anderzijds voor de gezondheidszorg.

Theorie voor de theaters

Voor de theaters ontwikkelde hij een theorie over de zaalvorm. Een zodanige vorm die een maximale interactie tussen toeschouwers en acteurs en toeschouwers onderling stimuleert. Deze theorie ontstond toen hij de Leidse Schouwburg restaureerde.

Greiners theorie is uitgevoerd bij onder meer De Flint in Amersfoort, de Stadthalle in Biberach (Dld), de nieuwe Tamboer in Hoogeveen en De Maagd in Bergen op Zoom (theater in voormalige kerk).

Martien van Goor, compagnon

In 1969 kwam Martien van Goor in dienst van het architectenbureau in Amsterdam.

Na zijn afronding van de Academie van Bouwkunst werd hij projectarchitect. Met name van vele projecten in de publieke sector, zowel in de gezondheidszorg als de theaters.

In 1981 werd Martien compagnon van Onno.

Eric Huijten, de derde generatie

Eric Huijten is de 3e generatie in de opvolging in het architectenbureau. Hij kwam in 1991 in dienst als meewerkend architect.

In 2000 trad hij als architect-eigenaar toe tot de directie. Nadien heeft ons bureau de naam van de 3 generaties architecten aangenomen: Greiner van Goor Huijten Architecten bv.

In 2018, inmiddels 8 jaar na het overlijden van Onno Greiner, besloten we de bureaunaam te verkorten tot GGH Architecten.