Skip to main content

In opdracht van Parnassia Groep hebben we een Voorlopig Ontwerp gemaakt voor de nieuwbouw van een GGZ Ouderenkliniek op de locatie Poortmolen in Capelle aan den IJssel.

De locatie Poortmolen wordt in de toekomst geherstructureerd waarbij een deel van de zorggebouwen wordt vervangen en een deel van het terrein wordt bestemd voor woningbouw.

In de nieuwe kliniek komen 50 bedden ouderenpsychiatrie, 16 bedden voor ouderen met verslaving, een ambulant centrum met onder meer ruimten voor dagbesteding, en 32 extra bedden voor een partner zorginstelling.
Het nieuwe gebouw komt in een parkachtige omgeving direct naast het ziekenhuis van Capelle a/d IJssel. De gebouwopzet krijgt geknikte vorm waardoor er een driehoekige stedelijke ruimte voor de hoofdentree van het ziekenhuis ontstaat.