Skip to main content

In opdracht van de gemeente Delft werken wij aan een renovatieplan voor het (gemeentelijk) monument Rietveld 49. Dit is een schoolgebouw van begin 1900 waar nu het Rietveldtheater en het Delfts Toneel Gezelschap in gehuisvest zijn.

Het gebouw krijgt een theaterzaal voor 100 toeschouwers, een vlakke vloerzaal met schuiftribune voor 70 toeschouwers, een foyer en 4 studio’s voor repetitie en uitvoering.

Het gebouw wordt gerenoveerd waarbij onder meer geluidsisolerende maatregelen worden uitgevoerd met toepassing van zogenaamde doos-in-doos constructies. Hiermee wordt de onderlinge geluidsoverlast en de geluidsoverlast naar de omwonenden voorkomen. Het klimaat in het gebouw wordt aanzienlijk verbeterd door inpassing van een luchtbehandelingsinstallatie.

Na de renovatie is het gebouw geschikt om gelijktijdig culturele voorstellingen en repetities te faciliteren op deze mooie plek in de binnenstad van Delft.