Skip to main content

Op het zorgterrein van Antes in Poortugaal komt een nieuw gebouw voor beveiligd wonen.
In de nieuwbouw komen 42 studio’s voor ggz-cliënten die zo zelfstandig mogelijk kunnen wonen met intensieve begeleiding. Daarnaast komen nog 8 studio’s met elk een eigen voordeur voor groepsongeschikte cliënten.
De doelgroep beveiligd wonen wordt gehuisvest in groepen van 10 á 11 bewoners. Elke groep beschikt, naast de individuele studio’s, over een gemeenschappelijke huiskamer. Buiten de woongroepen zijn multifunctionele ruimten opgenomen voor therapie, activiteiten, vergaderen etc.
Het programma van het beveiligd wonen is in 2 bouwlagen in een U-vorm rondom een besloten binnentuin gesitueerd waar de huiskamers direct aan grenzen. De groepen op de verdieping beschikken over een ruim balkon met uitzicht op de tuin.