Koninklijk Theater Carré Amsterdam

Carré is oorspronkelijk ontworpen als circus met een kleine theateraccommodatie. Onze opdracht was het te verbouwen tot theater met circusaccommodatie, zodat het historische theater geschikt is voor alle grote producties.

Eerste fase: nieuw toneelhuis en grotere toneelopening
In de eerste fase vernieuwden we het toneelhuis volledig. Daardoor is het nu geschikt voor moderne theaterproducties. Ook is de toneelopening vergroot van 10 naar 14 meter. Maar wél met behoud van de karakteristieke ornamenten.

Tweede fase: volledig vernieuwd voorhuis
Het voorhuis is door ons volledig vernieuwd. Inclusief de fundering, die een update wel kon gebruiken.

Karakteristieke sfeer teruggebracht
Tijdens de renovatie stripten en vernieuwden we het interieur volledig. Daardoor is de karakteristieke sfeer van Carré weer helemaal terug.

Nieuwe theaterinstallaties
In het hele gebouw vind je nu de modernste installaties: gebouwinstallaties, theatertechnische installaties en grote hydraulische hefplateaus op de parterre. Daarmee hebben we Carré technisch helemaal vernieuwd, terwijl het theater z’n historisch karakter heeft behouden.

Nieuwe foyer
Boven in de kap maakten we een nieuwe foyer. Hiervoor vervingen we een deel van het bolle dak door glas. Dat geeft de bezoeker een schitterend uitzicht over de binnenstad van Amsterdam.

Adres: Amstel 115 – 125, 1018 EM Amsterdam
Opdrachtgever: Koninklijk Theater Carré

Omvang: 8.120 m2 BVO (1e fase) 7.500 m2 BVO (2e fase)
Ontworpen in: 1992 (1e fase)/ 2003 (2e fase)
Opgeleverd in: 1993 (1e fase)/ 2004 (2e fase)