Psychiatrisch Centrum Amsterdam Sloten

De opdracht was een nieuwe psychiatrische kliniek te bouwen op het Joristerrein in Delft. Hiermee werd de toenmalige verouderde voorziening vervangen.

Bijzonder karakter
Het terrein heeft een bijzonder karakter. Daar is optimaal gebruik van gemaakt; zo werd het uiteindelijk niet alleen een park voor cliënten, maar ook voor de omwonenden.

140 cliëntenplaatsen
Het gebouw heeft in totaal 140 cliëntenplaatsen, ondergebracht in afdelingen van 10. Kleur- en materiaalkeuze van het interieur zorgen voor een eigen sfeeraccent per afdeling. Per 2 afdelingen is er een eigen voordeur aan de straat.

Gesloten én open afdelingen
De gesloten afdelingen liggen op de begane grond en zijn gericht op de besloten binnentuin. De open afdelingen liggen op de verdieping. Deze zijn meer naar de straatzijde gericht, mede door de balkons met uitzicht op de straat.

Adres: Sint Jorisweg 2, 2612 GA Delft
Opdrachtgever: GGZ Delfland

Omvang: 8.814 m2 BVO
Ontworpen in: 2009
Opgeleverd in: 2012