Poppodium Doornroosje Nijmegen

De opdracht was de voormalige TPG-locatie te herontwikkelen. Deze ligt naast station Nijmegen. De locatie moet plaats bieden aan poppodium Doornroosje, met daarboven studentenwoningen en een openbare fietsenstalling in de kelder.

Uitkragende kleine zaal
De entree van Doornroosje wordt gemarkeerd door de uitkragende kleine zaal, die als rode koker door de gevel steekt. Doornroosje is gesitueerd in de onderste 3 lagen van het gebouw, met een glasgevel met print van geluidsgolven. ‘s Nachts straalt Doornroosje de stad in.

Alle ruimtes zelfstandig én gezamenlijk bruikbaar
Doornroosje bestaat uit een grote en kleine zaal, het café en de foyer met zittrap. Al deze ruimtes staan in principe op zich. Maar ze zijn ook gelijktijdig bruikbaar als een evenement daar om vraagt. Dat maakt het gebouw heel multifunctioneel. Er kunnen ook bijvoorbeeld lezingen, congressen en politieke bijeenkomsten plaatsvinden.

Andere functie studentenwoningen mogelijk
De studentenwoningen hebben we een efficiënte indeling gegeven. Daardoor is het mogelijk de functie in de toekomst te wijzigen. Bijvoorbeeld naar gezinswoningen, een hotel of thuiswerkvoorzieningen.

Adres: Stationsplein 11, 6512 AB Nijmegen
Opdrachtgever: Gemeente Nijmegen

Prijsvraag: 2011
Niet uitgevoerd